Yönetimsel Görevler
-
2003 - 2006 Dekan
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
-
Fesleğen (Ocimum basilicum L.) uçucu yağının püskürterek kurutma tekniği ile mikroenkapsülasyonu ve model üründe uygulanması
ALİ B. (Danışman)
N.ÖZDEMİR(Öğrenci), Doktora, 2019 -
Rezene (Foeniculum dulce Miller) uçucu yağının verimine ve bileşimine partikül boyutunun etkisi
ALİ B. (Danışman)
C.BALKAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
Farklı ambalajlarda depolanan zeytinyağlarının uçucu aroma bileşenleri ile bazı kalite özelliklerindeki değişimin belirlenmesi
ALİ B. (Danışman)
M.KARAKUŞ(Öğrenci), Doktora, 2015 -
Natürel sızma zeytinyağına rafine fındık yağı ile yapılan tağşişin yağ asitleri ve sterol dağılımları ile belirlenmesi
ALİ B. (Danışman)
S.SELEN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
Nane uçucu yağının siklodekstrinler ile mikroenkapsülasyonu
ALİ B. (Danışman)
N.ÖZGÜN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
Karanfil uçucu yağının siklodekstrinler ile mikroenkapsülasyonu
ALİ B. (Danışman)
H.ÇETİN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014 -
Çiçek ve salgı ballarında polisiklik aromatik hidrokarbon (PAH), pestisit ve antibiyotik kalıntılarının GC/MS ve LC/MS/MS ile belirlenmesi
ALİ B. (Danışman)
İ.TOPTANCI(Öğrenci), Doktora, 2013 -
Karabiber (Piper nigrum L.) oleorezininin dondurarak kurutma tekniği ile mikroenkapsülasyonu
ALİ B. (Danışman)
N.ÖZDEMİR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2013 -
Nane (Mentha piperita L.)'nin farklı kısımlarına uygulanan farklı kurutma tekniklerinin uçucu yağın bileşimine ve antimikrobiyel aktivitesi üzerine etkisi
ALİ B. (Danışman)
E.ÖZER(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
Farklı hasat dönemlerinde ve günün belli saatlerinde toplanan zeytin çeşitlerinden elde edilen yağların uçucu aroma bileşenleri değişiminin araştırılması
ALİ B. (Danışman)
H.HÜSEYİN(Öğrenci), Doktora, 2011 -
İç zarı ayrılmış ve ayrılmamış fındıklardan elde edilen yağların oksidasyon stabilitesinin araştırılması
ALİ B. (Danışman)
T.YETİM(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2011 -
Türk zeytinyağlarının zeytin çeşitlerine göre aroma profillerinin belirlenmesi
ALİ B. (Danışman)
M.KIRALAN(Öğrenci), Doktora, 2010 -
Bazı zeytin çeşitlerinden elde edilen yağların oksidasyon stabilitelerinin araştırılması
ALİ B. (Danışman)
M.KARAKUŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2008 -
Farklı işlemlerle elde edilen mercanköşk (Origanum onites L.) ekstraktlarının ve uçucu yağının antioksidan aktivitesinin belirlenmesi
ALİ B. (Danışman)
B.SAMİ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2008 -
Fındıkların uçucu yağ içeren yenilebilir protein filmlerle kaplanmasının depolama sırasındaki oksidatif stabilite ve duyusal kalite üzerine etkisi
ALİ B. (Danışman)
E.ÇALIKOĞLU(Öğrenci), Doktora, 2008 -
Biberiye (Rosmarinus officinalis L.) ve mercanköşk (Origanum onites L.) bitkilerindeki antioksidan aktivite potansiyellerinin araştırılması
ALİ B. (Danışman)
M.BİRCAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2008 -
Ayçiçek yağının oksidatif stabilitesi üzerine ısırgan (Urtica diocia L.), keten (Linum usitassium L.), kişniş (Coriandrum sativum L.) ve çörekotu (Nigella sativa L.) tohum ekstralarının etkileri
ALİ B. (Danışman)
M.KIRALAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2006 -
Polisiklik aromatik hidrokarbon(pah)`lardan benzo(a)pirenin sızma, riviera ve prina zeytinyağlarında belirlenmesi
ALİ B. (Danışman)
Z.BALOĞLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2005 -
Bazı gıdalarda kafein ve teobromin düzeyleri
ALİ B. (Danışman)
S.ESKİGÜN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2005 -
Ortodoks yöntemiyle üretilen çayların uçucu aroma maddeleri üzerine bir araştırma
ALİ B. (Danışman)
E.ÇİĞDEM(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2003 -
Zeytinyağındaki bazı uçucu aromatik bileşenlerin izolasyonu ve tanımlanması
ALİ B. (Danışman)
S.MERYEM(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2001 -
Ekstraksiyon ve presyon yöntemleriyle elde edilen ayçiçek ve mısırözü yağlarının tokoferol ve tokotrienol içeriklerinin HPLC ile tayini
ALİ B. (Danışman)
M.ÜLKÜ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2001 -
Çörekotu (Nigella sativa L.)'nın sabit ve uçucu yağ kompozisyonunun araştırılması
ALİ B. (Danışman)
L.TÜRKER(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1996 -
Buyotu(trigonella foenum-graceum l.)'nun kalite kriterlerinin belirlenmesi
ALİ B. (Danışman)
E.ÇALIK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1996 -
Bazı tohum baharatların ( umbelliferae ) yağ asidi kompozisyonu ve özellikle petroselinik asit miktarları üzerinde araştırma
ALİ B. (Danışman)
M.HALİS(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1994 -
Kişniş ( Coriandrum sativum L. ) in kalite kriterlerinin belirlenmesi
ALİ B. (Danışman)
C.CANER(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1994 -
Gülyağının su fazında kalma süresinin bazı alkollerin miktarları üzerine etkisi
ALİ B. (Danışman)
D.ŞENCAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1993